100% kotimaista villalankaa: Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä Mikkelissä

Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä Mikkelin Hiirolassa
Mökillä koko 9 päivän loman ajan oli kylmää, tuuli kovasti, satoi tai ukkosti. Mutta ei hätää, lanka ei loppunut kesken! Siitä piti huolen mökin lähellä sijaitseva Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä.
Myymälä löytyy Hiirolasta, noin 15 km Mikkelistä Pieksämäelle päin (Kehräämöntie 2, 51520 Hiirola). Se on avoinna ma-pe 8-16. Tämän vuoksi pääsen käymään valitettavan harvoin tuolla lankataivaassa. Mökille kun tulee yleensä mentyä perjantai-iltana ja palattua sunnuntaina. Nyt oli kuitenkin taas hyvää aikaa sadepäivänä lähteä shoppailemaan. Ja ostettavaahan löytyikin. Enemmän kun pettymysten käsityöreissulla Tallinnaan (voit lukea siitä klikkaamalla tästä).
Pirtin Kehräämö on perustettu vuonna 1948 ja sen omistaa Lammastaloussäätiö. Kehräämön periaatteena on ollut alusta asti käyttää VAIN JA AINOASTAAN KOTIMAISTEN LAMPAIDEN VILLAA. Villaa ostetaan lammastiloilta ympäri Suomen. Pirtin Kehräämö on suurin yksityinen suomalaisen villan jalostaja. Kehräämö käyttää villaa vuosittain yli 50 000 kiloa. Tämä määrä vastaa noin puolta suomen villan tuotannosta! Tehdas ja sen vesi lämpenevät maalämmöllä, käytetty sähkö on vesisähköä. Pirtin Kehräämö haluaa tuottaa laadukkaita lankoja ekologisia arvoja kunnioittaen ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään tältä pohjalta.
Lampaan villan lisäksi tehdas valmistaa myös sekoitelankoja, joihin käytetään villan lisäksi koiran, laaman, alpakan ja angorakanin karvaa. Olen joskus tehnyt lapaset koiran karvaa sisältävästä langasta. Ne olivat miellyttävän pehmeät ja lämpöiset. Kehräämön valikoimassa on myös huovutusvillaa.
Pirtin kehräämöstä voit lukea lisää: klikkaa tästä.
Ja näitä ihania lankoja saa tilattua myös verkkokaupasta, jos ei tehtaalle pääse: klikkaa tästä. Lisäksi heidän tuotteitaan löytää monilta käsityömessuilta ja käsityöliikkeistä ympäri Suomen.
Mitäpä tarttui matkaan? Hahtuvaa huovutettaviin tossuihin ja lapasiin. Sukkalankaa villasukkia varten. Kaikki yhteensä 15 €. Ei paha! Olisin kyllä voinut ostaa jos vaikka mitä, mutta budjettini oli tällä hetkellä kovin rajallinen.

Lankoja löytyy useita paksuuksia ja ihania värejä. Ja nuo hahtuvakiekot on kun karkkeja!

Voi miun lempivärit! Keltainen, petrooli, lime, violetti, oranssi… Voisin ottaa vaikka kaikki.

Hahtuvalankoja on myös vaikka mitä värejä. Tehtaanmyymälässä on myynnissä myös valmiita töitä. Ja ohjeita eri juttuihin kannattaa kysyä 😉

Kaikki käytetty villa on 100 % kotimaista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille