Helppo ja nopea kinkkupiirakka -gluteeniton, laktoositon ja munaton




Harvinainen hetki, kun meidän jääkaapissa kinkkusiivuissa meinaa päiväys tulla vastaan. Yleensä ne ovat aina loppu. Siitäpä se idea sitten taas lähti. Jotain helppoa ja nopeaa iltapäiväkahville pitäisi olla, ja jääkaapista löytyvistä tavaroista. Syöjien ruokarajoitteet huomioiden. Mutta ei hajuton, väritön ja mauton.
Pohja:
  • 1 prk kermaviiliä (laktoositon)
  • 2 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta (tai laktoositon juokseva margariini)
  • 4,5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuotteen rouheinen)
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 150 g ohuen ohutta saunapalvikinkkua
  • 3 dl pikariisiä (keittämättömänä)
  • 1,5 dl vettä riisin keittoon
  • 1 dl kuohukermaa (laktoositon)
  • mausteita maun mukaan
Tee ensin pohja. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, ja sitten muut ainekset esim. puuhaarukalla. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kiehauta vesi ja mausta se. Mausteita voi käyttää maun mukaan, itse laitoin suolaa ja grillimaustetta ja chiliä. Nosta kattila liedeltä, sekoita riisit veteen ja anna hautua kannen alla 3 min. Silppua kinkkusiivut pieneksi silpuksi. Sekoita kinkkusilppu ja kerma riisiin.
Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä täyte päälle.
Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen

Helpot ja nopeat tossuliinit