Gluteenittomat uunilihapiirakat meksikolaisella twistillä




Taikina:
  • 5 dl lämmintä vettä (42-astetta)
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 8 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton härkäpapujauhoseos
  • 2 rkl öljyä
Täyte:
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 pkt (250 g) Uncle Ben’s valmisriisi meksikolainen
  • 2-3 rkl Koskenlaskija ruoka Cheddar
Päälle:
  • Juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
Valmista ensin täyte. Ruskista jauheliha ja lämmitä valmisriisi ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää siihen suola. Sekoita kuivahiiva noin puoleen jauhomäärästä, ja sekoita ne taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa kunnolla sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
Kauli taikina noin 0,5 cm paksuiseksi, ja ota siitä muotilla pyöreitä piirakoita. Muotiksi käy esim. pieni lautanen tai pakastusrasia. Levitä täytettä toiselle puoliskolle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja painele puolikuun ulkoreuna hyvin kiinni. Kohota liinan alla puoli tuntia. Pistele haarukalla reikiä kuoreen ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Voitele uunista tulon jälkeen piirakat voisulalla, peitä leivinpaperilla ja pyyhkeellä ja anna jäähtyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen

Helpot ja nopeat tossuliinit