Virkattu ja huovutettu kassi Hahtuvasta


Pirtin Kehräämön Hahtuva 100% kotimaisen lampaan villasta on vaan niin ihanaa, että siitä kyllä keksii tehdä vaikka ja mitä. Tossuja ja lapasia on luvassa lisääkin, mutta tällä kertaa tein käsityön kuljetukseen virkatun ja huovutetun kassin tästä ihanuudesta.
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva meleerattu ruskea 1 kiekko ja turkoosia pieni jämä (noin 10-15 g).
Virkkuukoukku: 10 mm
Lyhenteet:
  • kjs = ketjusilmukka
  • ks = kiinteä silmukka
  • ps = piilosilmukka

Tee ensin pohja:


Virkkaa 22 ketjusilmukkaa. Tee 1 ks koukusta laskien kolmanteen kjs:ään. Virkkaa 1 ks jokaiseen ketjusilmukkaan. Tee käännös virkkaamalla 1 ks, 1 kjs, 1 ks samaan silmukkaan ja toista tämä vielä uudelleen. Jatka ketjusilmukoiden toista reunaa pitkin virkkaamalla 1 ks jokaiseen silmukkaan. Tee päädyssä sama kun toisessa pääsyssä. Sulje kerros piilosilmukalla.
Tee alkuun 2 kjs ja taas 1 ks jokaiseen silmukkaan. Tee jokaiseen nurkkaan 1 ks, 1 kjs, 1 ks samaan silmukkaan, ja muihin edellisen kerroksen silmukoihin 1 ks. Sulje piilosilmukalla. Tee kolmas ja neljäs kerros samaan tapaan.

Reuna:

Tee pylväs jokaiseen silmukkaan niin, että koukku menee läpi aiemman kerroksen silmukan molemmista reunoista takaanta eteen päin. Päätä kerros piilosilmukalla.

Tee 2 kjs ja jatka virkkaamalla pylväs jokaiseen silmukkaan ja päätä kerros aina piilosilmukalla. Kun reunan korkeus on 11 kerrosta, tee kahvat. Vaihda työhön turkoosi hahtuva ja virkkaa pitkän sivun keskelle 16 kiinteää silmukkaa.
Tee seuraavaksi 16 ketjusilmukkaa ja sulje kiinteällä silmukalla aloitusreunaan.


Virkkaa ketjusilmukkakaarta takaisin 1 ks jokaiseen kjs:aan. Tee samanlainen toiselle puolelle laukkua.
Vaihda taas meleerattu ruskea hahtuva takaisin. Jatka kerros pylväitä kuten aiempi reuna.
Tee tämän jälkeen 4 kerrosta niin, että kahvojen kohdilla silmukat ovat kiinteitä silmukoita, ja muut pylväitä. Päättele lankojen päät.


Huovutus pesukoneessa:

Laukku on valmiina pesukoneeseen huopumaan. Laita koneeseen vähän muutakin pyykkiä, kuten pari pyyhettä. Älä täytä konetta liian täyteen. Huovuta tossut pesukoneessa. Koneissa on eroja, toisissa riittää 30 asteen ohjelma, toisissa 40 asteen. Jos pienemmällä ei huovu tarpeeksi, niin voit laittaa uudelleen isommalla lämpötilalla. Venyttele kassi muotoonsa märkänä. En ole laittanut mitään muovipusseja kassin sisälle, en ole koskaan saanut huopumaan kiinni edes tossuja tai lapasia. 

Voit kuitenkin varmistaa tämän ja laittaa sisälle muovipussin, jonka voi ommella kiinni muutamalla pitkällä pistolla esim. ompelukoneen langalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea