Juustoiset porkkanabagelit (gluteeniton)


Tilasin taas jauhoja, ja huomasin Virtasalmen Viljatuotteen sivuilla uutuutena gluteenittoman porkkanajauhoseoksen. Tämä kuulosti mielenkiintoiselle, ja olihan se tilattava testiin heti. Pidän erittäin paljon porkkanasta sämpylöissä ja leivissä, mutta kun toisaalta juustobagelitkin maistuisivat. Samaisen yrityksen sivuilta löysin myös ohjeen bageleille, jota vähän muokaten syntyi näitä herkkuja iltapalaksi. Tästä pääset alkuperäiseen ohjeeseen: klikkaa tästä.
Tässä minun versioni:
Juustoiset porkkanabagelit (6-8 kpl)
Ainekset:
  • 2,5 dl lämmintä vettä
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,2 dl öljyä
  • 4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta porkkanajauhoseosta
Keittämiseen
  • 1 L vettä
  • 1 rkl suolaa
Pinnalle
  • 1 kananmuna
  • 2 dl juustoraastetta
Sekoita lämpimään veteen psyllium, suola sekä hunaja ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, ja vaivaa
taikina tasaiseksi. Lisää öljy vaivauksen loppuvaiheilla. Kohota 10 minuuttia.

Tee taikinasta palloja ja tee keskelle reikä. Anna kohota pellillä noin 15 minuuttia.
Täytä iso kattila vedellä. Sekoita mukaan suola ja kiehauta vesi. Tiputa vastus keskilämmölle ja lisää bagelit muutama kerrallaan veteen. Anna niiden olla hiljakseen kiehuvassa vedessä noin 20 sekunttia per puoli. Nosta bagelit takaisin uuninpellille keittämisen jälkeen.
Voitele bagelit kananmunalla ja lisää päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita. Anna levätä pellillä noin 20 minuuttia uunin jälkeen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen