Erittäin helppo gluteeniton rahkapiirakka - ei tarvitse yleiskonetta
Tämä on luottopohjani, helppo, simppeli, nopea eikä tarvitse koneita. Olen tehnyt tätä hyvin monenlaisilla gluteenittomilla jauhoilla, ja kaikilla se on onnistunut. Tällä kertaa Virtasalmen pullajauhoseos, sillä sitä löytyy aina kotoa.
En lisännyt täytteeseen erikseen sokeria, sillä maustetussa rahkassa on sitä jo valmiina.
Pohja:
- 100 g pehmeää voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Laita ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi esim. puuhaarukalla.
Taputtele piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
Täyte:
- 2 prk (á 200 g) Valion maustettu rahka sitruunaa
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 3 kananmunaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti