Gluteeniton suklaakakku - helppo ohje



 Pitkästä aikaa tuli taas leivottua kahvikakkua. Tämä ei ole kuivakka, joten en kutsu sitä kuivakakuksi. Lomalle sopiva ohje, joka ei vaadi vispailua. Ainekset vaan sekaisin ja vuokaan. 

Ohjeen löysin makeaa.fi -blogista, josta sitten ohjetta hieman muokkailin ja vaihdoin jauhot gluteenittomiin. Alkuperäisessä versiossa kakku on tehty matalaan vuokaan ja kuorrutettu.


Ainekset:

  • 1 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1,5 dl kahvia
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseos
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g suklaarouhetta (maitosuklaa tai tumma suklaa maun mukaan)
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunat sekä nesteet. Sekoita tasaiseksi massaksi esim. puuhaarukalla tai vispilällä. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista uunin keskiosassa noin 45-50 min kunnes koetustikkuun ei enää tartu raakaa taikinaa. Kakusta on tarkoitus jäädäkin mehevä, joten tikkuun saa jäädä muutama pehmeä murunen kakkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen