Kirjoneulesäärystimet paksulle pohkeelle


Olen pitkään halunnut kirjoneulesäärystimiä, mutta todella (siis todella) paksut pohkeeni ovat tehneet tästä hankalaa. Mikään ohje ei vaan ole mahtunut jalkaan, mun kirjoneule ei jousta kovin paljoa. Käsialani on napakka, joten käytin myös suurempia puikkoja, kuin mitä ohjeessa sanotaan. Säärystimessä tämä on helppo tehdä, mutta villasukissa sitä ei suositella jalkaterän kohdalle. Liian löysä neule heikentää nimittäin sukkien kestoa. 

En ole muutenkaan kovin paljon tehnyt kirjoneuleita, joten siinäkin on haastetta. Suosittelen kyllä vahvasti näitä Niina Laitisen ohjeita kaikille, joille kirjoneule ei ole ihan ominta itseään. Ohjeet on hyvin tehtyjä, ja helppoja seurata. 

Tämä ohje löytyy ilmaiseksi Niina Laitisen Taimitarha -Facebook-ryhmästä. Ohjeen nimi on Ystävänpäiväsukat 2017. Tämä ohje on aikanaan ollut KAL-yhteisneulontaohje, jota on julkaistu pätkä päivässä. Tein päivät 20-28.1. eli siihen asti, josta sukassa alkaisi kantapää. Lisäsin vaan tähän joustimen.

  • Lanka: Novita 7 veljestä. Pohjaväriä meni noin 140 g (uusilla 100 g kerillä siis täytyy varata 2 kerää), kuviovärejä  noin 60 g per väri.
  • Puikot 4 mm ja 3,5 mm

Neulo ohjeesta päivät 20-28.1. ohjeen mukaisesti. Käytin paksuihin kinttuihini "leveä pohje" -mallia, eli aloituksessa oli 80 silmukkaa. Kavennukset ohjeen mukaisesti.

Kavenna viimeisellä kerroksella 1 ylimääräinen silmukka. = 75 silmukkaa.

Vaihda puikot 3,5 mm ja aloita valepalmikko.

Neulo 5 kuviokertaa, ja vielä kerros 1. Päättele joustavasti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille